Sorteer op
 • -12%

  Aquaforest AF 90 Media Reactor Nieuw Model
  Aquaforest AF 90 Media Reactor Nieuw Model

  Aquaforest AF 90 Media Reactor Nieuw Model is een wervelbedreactor bedoeld voor het gebruik met verschillende filtermedia.

  € 84,95 € 74,95
 • -9%

  Aquaforest AF 130 Media Reactor Nieuw model
  Aquaforest AF 130 Media Reactor Nieuw model

  Aquaforest AF 130 Media Reactor Nieuw Model is een wervelbedreactor voor het gebruik met verschillende filtermedia.

  € 148,95 € 134,95
 • D-D H2Ocean Wervelbedfilter met Pomp
  D-D H2Ocean Wervelbedfilter met Pomp

  D-D H2 Ocean Wervelbedfilter met Pomp wordt met pomp geleverd en is klaar voor gebruik. Geschikt voor fosfaat verwijderaars en Bio Pellets. Afmetingen: 128 mm x 94 mm x 440 mm.

  € 89,95
 • D-D H2Ocean Wervelbedfilter zonder Pomp
  D-D H2Ocean Wervelbedfilter zonder Pomp

  D-D H2 Ocean Wervelbedfilter wordt zonder pomp geleverd en is klaar voor gebruik. Geschikt voor fosfaat verwijderaars en Bio Pellets. Afmetingen: 128 mm x 94 mm x 440 mm.

  € 55,95
 • Deltec FR 509 Wervelbedfilter
  Deltec FR 509 Wervelbedfilter

  Deltec FR 509 Wervelbedfilter is een kwalitatief hoogstaand wervelbedfilter. Geschikt voor aquaria tot 800 liter. Afmetingen: 18 x14x50 cm

  € 149,95
 • Deltec FR 512 Wervelbedfilter
  Deltec FR 512 Wervelbedfilter

  Deltec FR 512 Wervelbedfilter is een kwalitatief hoogstaand wervelbedfilter met een twist off bajonet deksel. Geschikt voor aquaria tot 1.200 liter. Afmetingen: 28 x 20 x 58 cm.

  € 239,95
 • Deltec FR 616 Wervelbedfilter
  Deltec FR 616 Wervelbedfilter

  Deltec FR 616 Wervelbedfilter is een kwalitatief hoogstaand wervelbedfilter met een twist off bajonet deksel. Geschikt voor aquaria tot 2.500 liter. Afmetingen: 30 x 25 x 60 cm.

  € 323,95
 • Deltec FR 1016 Wervelbedfilter
  Deltec FR 1016 Wervelbedfilter

  Deltec FR 1016 Wervelbedfilter is een kwalitatief hoogstaand wervelbedfilter met een twist off bajonet deksel. Geschikt voor aquaria tot 5.000 liter. Afmetingen: 30 x 25 x 100 cm.

  € 364,95
 • Deltec FR 1020 Wervelbedfilter
  Deltec FR 1020 Wervelbedfilter

  Deltec FR 1020 Wervelbedfilter is een kwalitatief hoogstaand wervelbedfilter met een twist off bajonet deksel. Geschikt voor aquaria tot 9.000 liter. Afmetingen: 35 x 30 x 100 cm.

  € 564,95
 • Aquaforest Phosphate Minus 1000 ml Zak
  Aquaforest Phosphate Minus 1000 ml Zak

  Aquaforest Phosphate Minus 1000 ml Zak is een efficiënt medium te gebruiken in met name wervelbedfilters.

  € 21,95

Wat is een Wervelbedfilter ?

Het wervelbedfilter is in het algemeen een verticale doorzichtige buis waarin het water via een smalle buis tot onderin het filter wordt gebracht. Het stroomt daarna door het filtermedium (in korrelvorm) heen naar boven toe en loopt bovenin het filter er weer uit. Door deze opwaartse waterverplaatsing begint het filtermedium te bewegen en dit voorkomt het samenklitten: Het filtermedium wordt langdurig optimaal en met een hoog rendement gebruikt. Het wervelbedfilter is met name geschikt voor de inzet van fosfaatkillers, actief kool en biopellets etc. Eigenlijk alles wat in korrelvorm is. Als deze korrels in een panty op de bodem van de sump worden gelegd, werkt het ook wel enigszins maar in een wervelbed filter is het beoogde rendement veel hoger en het gaat langer mee.

Fosfaatverwijderen met fosfaatkiller
Dit is ijzer- of aluminiumhoudend materiaal wat fosfaat chemisch bindt. Na verloop van tijd raakt het echter verzadigd van fosfaat en moet het worden vervangen om de werking te continueren. Afhankelijk van het fosfaat gehalte (PO4) is dat om de vier weken. Stijgt het PO4 gehalte niet dan is het nog steeds werkzaam.

Actief kool
Dit wordt gebruikt voor de opname van giftige stoffen, waaronder ook de netelcellen van steenkoralen en anemonen. Daarnaast neemt het ook kleurstoffen op waardoor het water helder blijft. Het voordeel hiervan is dat de kleuren van de koralen feller zijn.
Ook hierbij geldt dat het ongeveer vier weken duurt voordat de werking afneemt.

BioPellets
BioPellets zijn gemaakt van biologisch afbreekbare polymeren en bevorderen de groei van aerobe en bacterien. Waarbij deze tegelijkertijd nitraat en fosfaat consumeren.
De bacterien benutten de koolstof uit de BioPellets terwijl nitraat en fosfaat uit het water wordt verwijderd. Deze omzetting van organische BioPellets (samen met stikstof en fosfor) naar biomassa wordt immobilisatie genoemd. Bovendien ontwikkelen er zich anaerobe lagen, met als effect extra denitrificatie. De overvloed aan bacterien worden geconsumeerd door filtervoeders en andere organismes zoals sponzen en koralen of deze worden afgeschuimd via de afschuimer. De BioPellets worden langzaam geconsumeerd door de bacterien. Voeg daarom iedere 6 tot 12 maanden nieuwe BioPellets aan uw aquarium toe. Deze mate van toevoeging is mede afhankelijk van de bezettingsgraad van het aquarium en de waterbelasting door voeren.

Biologisch zand of wervelbedzand
Door het wervelen van fijne zandkorrels met aangehechte bacterien in een opwaartse waterstroom ontstaat een intensief contact moment. Hierdoor staat het gehele oppervlak van de zandkorrel ter beschikking voor de filterwerking van bacterien. Een zandwervelbedfilter is ten opzichte van een nat-droogfilter van dezelfde grootte meer dan 20 keer efficienter. Hierdoor kan een klein filter grote aquaria reinigen. Een zandfilter maakt een bak volkomen helder maar, heeft ook een nadeel: Het produceert uiteindelijk nitraat aangezien dit een biologisch filterproces is. Zodoende wordt dit vrijwel alleen in  aquaria toegepast met uitsluitend een vis bestand.

© 2014 - 2022 Coral Secrets | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel